Mihajlovićeva sa kineskom kompanijom CRSC: Brza pruga od Beograda do Budimpešte najveći infrastrukturni projekat u regionu

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, sastala se danas sa delegacijom kineske kompanije „Čajna rejlvej signal end komjunikejšen kompani“ (CRSC), koju je predvodio Žu Žilijang, predsednik Upravnog odbora kompanije, i sa njima razgovarala o realizaciji projekta izgradnje brze pruge od Beograda do Budimpešte, ali i drugim infrastrukturnim projektima u železničkom saobraćaju.

Čitajte dalje

U Nišu ponovo krađa železničkih kablova na mostu preko Nišave

Danas u 00.40 sati, između železničkih stanica Crveni Krst i Ćele Kula u Nišu, na mostu preko reke Nišave, ponovo su ukradeni železnički kablovi koji, pored ostalog, regulišu rad uređaja putnih prelaza u ovom gradu. 

Stručne službe „Infrastrukture železnice Srbije“ noćas odmah nakon što je detektovan kvar u radu železničkih kablova na pruzi preko mosta, izašle su na lice mesta i rade na otklanjanju smetnji.

Zbog ove krađe železničkih kablova ne rade automatski putni prelazi u ulicama Hilandarskoj i Jug Bogdanova i nije moguće njihovo automatsko uključenje, ali će radom ovih uređaja upravljati otpravnici vozova u železničkim stanicama Niš i Crveni Krst. Zbog ovakvog načina rada, tokom današnjeg dana moguće je da rampe na ovim putnim prelazima budu duže spuštene prilikom prolaska vozova, nego što je to slučaj kada rade automatski uređaji putnog prelaza. 

Čitajte dalje

Železničke kompanije na godišnjoj Regionalnoj konferenciji iz oblasti etike i usklađenosti za zapadni Balkan (SCCE)

U Sarajevu, krajem septembra, u organizaciji vodeće svetske acocijacije iz oblasti etike i usklađenosti, Society of Corporate Compliance and Ethics (SSCE) iz SAD-a, održana je godišnja Regionalna Konferencija iz oblasti etike i usklađenosti za zapadni Balkan, Western Balkans Regional Compliance & Ethics Conference.

Na Konferenciji, koja je okupila profesionalce iz oblasti etike i usklađenosti, predstavnike institucija, javnog sektora, kompanija i strukovnih asocijacija iz zemalja regiona zapadnog Balkana: Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, kao i iz SAD, Slovačke i drugih država, bile su i predstavnice „Infrastrukture železnice Srbije“ i „Srbija Voza“.

Čitajte dalje