Uređaj putnog prelaza u Majuru popravljen danas oko 13.00 sati, bezbednost saobraćaja nije bila ugrožena

Uređaj automatskog putnog prelaza u naselju Majur, kod Šapca, na pruzi Ruma – Šabac – Zvornik Novi, popravljen je danas, 25. juna, oko 13 sati, nakon što je oštećen 20. juna oko 17 sati, kada je vozač drumskog vozila nakon prelaska preko pruge izašao iz svojih kola i polomio obe rampe.

Kvar na elektronskim sklopovima uređaja putnog prelaza dodatno su prouzrokovali udari groma u dva navrata tokom nepogoda koje su prethodnih dana zadesile ovaj kraj.  

Na zameni mehanizama uređaja putnog prelaza i otklanjanju kvara na elektronskim sklopovima uređaja putnog prelaza na terenu su radile stručne službe „Infrastrukture železnice Srbije“ i predstavnici kompanije, koja je proizvođač uređaja na ovom putnom prelazu.

Rad putnog prelaza u Majuru će se i dalje kontinuirano pratiti i kontrolisati, dok ne prođe opasnost od jačih vremenskih nepogoda.

Napominjemo da dok je putni prelaz u kvaru, železnički saobraćaj odvija se u skladu sa važećim železničkim propisima. U skladu sa železničkim propisima i pravilnicima, pri nailasku voza na automatski putni prelaz koji je u kvaru, mašinovođa daje zvučni signal i zaustavlja se ispred samog putnog prelaza, oprezno nastavljajući dalju vožnju tako da se potpuno isključi mogućnost vanrednog događaja.

Na snimku koji su danas emitovali pojedini mediji, vidi se da železničari rade na otklanjanju kvara na putnom prelazu, kao i da je mašinovođa voza postupio u potpunosti poštujući pravilnik i propisanu proceduru, tako da bezbednost saobraćaja ničim nije bila ugrožena.

Objavljeno u Vesti