U železničkoj stanici Beograd Centar od danas rade dva novoizgrađena lifta

Dva novoizgrađena lifta u železničkoj stanici Beograd Centar puštena su danas, 20. juna, u rad.

Na taj način „Infrastruktura železnice Srbije“ je izgradnjom liftova omogućila putnicima i korisnicima usluga prateći njihove potrebe da se sa kote 105 direktno spuste na šesti peron ili da se odatle liftovima popnu do ulice.

U stanici Beograd Centar postavljeni su piktogrami koji će usmeravati putnike, a radnici „Infrastrukture železnice Srbije“ dežuraju kraj liftova i korisnicima pružaju osnovne informacije.

„Infrastruktura železnice Srbije“ izdvojila je ukupno 56,3 miliona dinara za izgradnju novih liftova, koji prvobitnim projektom nisu ni bili predviđeni u Beograd Centru.

Nosivost svakog od dva lifta je po hiljadu kilograma, a svaki od njih može da primi po trinaest osoba.

Radovima koji su trajali skoro četiri meseca, bilo je obuhvaćeno prosecanje ploče, montaža čeličnih konstrukcija, postavljanje i ugradnja 2 lifta, sa postavljanjem piktograma, kao i uređenje trotoara i prilaznih površina u zoni liftova.

„Infrastruktura železnice Srbije“ je sagledavajući i prateći potrebe putnika i korisnika usluga reagovala, obezbedila finansijska sredstva i sprovela sve neophodne procedure za izgradnju liftova u Beograd Centru.

U prethodnom periodu, dežurni železničari su pomagali putnicima i osobama sa posebnim potrebama u samoj stanici, ali su to bila privremena rešenja.

Objavljeno u Vesti