„Pravilno je bezbedno“ i u Velikoj Plani

Oko sto učenika mlađih razreda u Osnovnoj školi „Nadežda Petrović“ u Velikoj Plani, pratilo je i aktivno učestvovalo u edukatinom predavanju koje je organizovala „Infrastruktura železnice Srbije“, u okviru akcije „Pravilno je bezbedno“.

Edukativni tim „Infrastrukture železnice Srbije“ održao je multimedijalnu prezentaciju u okviru akcije „Pravilno je bezbedno“, sa ciljem povećanja bezbednosti na putnim prelazima i u blizini pruge. Kroz interaktivnu komunikaciju, najmlađi osnovci imali su priliku da se na pristupačan i zanimljiv način upoznaju sa pravilima bezbednog i sigurnog ponašanja na putnim prelazima i u blizini pruge.

Značaj predavanja održanih u Velikoj plani je još veći, jer se nalazi na trasi međunarodnog železničkog Koridora 10, krzo Srbiju, pa su intenzitet saobraćaj i brzina vozova znatno viši u odnosu na druge pruge.

I učenici koji su učestvovali u predavanju pokazali su zavidan nivo znanja kada je reč o železničkom saobraćaju, a mnogi od đaka sa ponosom i zadovoljstvom su isticali da im je članovi porodice i prijatelji rade na železnici.

– Ovo predavanje omogućilo je našim učenicima da, osim prijatnog i lepog druženja sa železničarima, nauče pravila bezbednog prelaska preko pruge. Iako u blizini naše škole nemamo putne prelaze, svakako da je izuzetno važno i korisno da se mladi upoznaju kako da bezbedno prelaze preko pruge, što će im kao učesnicima u saobraćaju svakako biti značajno, – rekla je Vesna Ilić, direktorka Osnovne škole „Nadežda Petrović“.

Objavljeno u Oprez! Izaberi život! i označeno .