Током априла и маја, преко 1500 основаца присуствовало Акцији „Опрез! Изабери живот!“

Преко 1500 најмлађих основаца из Алексинца, Бачког Петровца, Гложана, Кулпина, Маглића, Беле Паланке, Црвене Реке, Јелашнице, Нишке Бање, током априла и маја, имало је прилику да присуствује Акцији „Опрез“ Изабери Живот!“.

Читајте даље

Српска делегација на Међународном форуму „Појас и пут за међународну сарадњу“ у Пекингу

Делегација предвођена премијером Александром Вучићем и потпредседницом Владе и министарком грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зораном Михајловић, учествовала је у Пекингу, од 14. до 16. маја, на Међународном форуму „Појас и пут за међународну сарадњу“, организованом под покровитељством кинеског председника Си Ђи Пинга.

Читајте даље

Одржан научни Скуп на 61. Међународном сајму технике и техничких достигнућа

Научни Скуп, у организацији руских железница, на тему „Најсавременије железничке технологије“, одржан је 16. маја у Београду, у оквиру 61. Међународног сајма технике и научних достигнућа. Своје радове и искуства, представили су еминентни стручњаци из Русије, Словеније и Србије.

Читајте даље

Oдржана конференција о ефикасној примени „техничког стуба“ Четвртог железничког пакета

Европска комисија и Агенција Европске уније за железнички саобраћај (ЕRA) планирају да одрже неколико конференција за промовисање најбољег начина за примену „техничког стуба“ Четвртог железничког пакета на националном нивоу. Читајте даље

Планиране активности воза за хемијско сузбијањe вегетације

Од среде 10 маја, па у наредних 19 дана  „Инфраструктура железнице Србије“ а.д. вршиће сузбијање вегетације, хемијским возом, дуж пруга по целој територији Републике Србије. Ове активности, обављаће се у видном делу дана, почевши од раних јутарњих часова.

Упозоравају се сви који се крећу у близини пруге, да у наведеним данима избегавају пружни појас, а да пчелари на адекватан начин заштите кошнице, уколико су постављене у близини наведених рута.

Читајте даље