Железничке компаније из Србије и Републике Српске досадашњу успешну сарадњу ће интензивирати и реализовати нове заједничке активности

Железничке компаније из Србије и Републике Српске до сада су имале успешну сарадњу у многим областима пословања, а у наредном периоду та сарадња биће интензивирана и реализоване нове заједничке активности у области железничког саобраћаја на обострану добробит.

Модернизација и изградња железничке инфраструктуре, развој железничког туризма, активности на одржавању пруга, функционисање теретног саобраћаја возова, само су неке од тема о којима је данас у Београду разговарано између железничких делегација Србије и Републике Српске.

Због крађе каблова у железничкој станици Нови Београд, кашњења возова на прузи између Београд Центра и Земуна

Данас, 04. јуна 2024. године, у раним јутарњим сатима, на простору железничке станице Нови Београд непознати починиоци украли су око 50 метара каблова, због чега су регистрована кашњења путничких возова на деоници пруге између Београд Центра и Земуна.

 Каблови који су насилно пресечени и украдени служе за функционисање и рад сигнално – сигурносних уређаја на овом делу пруге, а стално су под напоном ниског интензитета.

Почела обука саобраћајног железничког особља за рад на брзој прузи Нови Сад – Суботица

Крајем маја у Новом Саду почела је обука радника Инфраструктуре железнице Србије саобраћајне делатности, за рад на брзој прузи Нови Сад – Суботица.

 Обуком ће бити обухваћено око 120 отправника возова и запослених који врше надзорну службу на прузи између Новог Сада и Суботице.

Почела изградња новог железничког „Томашевачког моста“ на прузи Панчево – Зрењанин

„Инфраструктура железница Србије“ почела је 31. маја 2024. године радове на изградњи новог железничког моста преко реке Тамиш „Томашевачког моста“, чија ће дужина бити 120 метара, на прузи између Панчева и Зрењанина. Нови железнички мост налазиће се недалеко од постојећег, железничко-друмског моста између Орловата и Томашевца.

 Радови су започели у присуство представника Инфраструктуре железнице Србије, локалне самоуправе и извођача радова, а рок за завршетак посла је 460 дана.