Вечерас на прузи код Панчевачког моста БГ Воз налетео у задњи део теретног воза, нема настрадалих

Вечерас, у петак, 17. маја 2024. године, у 18.26 сати догодила се несрећа на прузи код Панчевачког моста, када је БГ Воз, који је саобраћао из Карађорђевог парка ка Овчи налетео на задњи део теретног воза који је стајао на прузи код Панчевачког моста и чекао на даљу вожњу.

У овој несрећи није било настрадалих особа. Евакуисано је 13 особа, од којих је након прегледа 9 пуштено кућама, а четири особе су упућене у Ургентни центар, и то машиновођа, кондуктер и два путника.

На место несреће изашли су министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић и министар унутрашњих послова Ивица Дачић.

Према речима министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горана Весића, узрок несреће је људски фактор, а Железничка комисија за ислеђење ванредних догађаја утврдиће ко је одговоран за судар који се догодио.

Железнички саобраћај на овом делу пруге тренутно је у прекиду. У судару возова пруга није оштећена, а министар Весић је најавио да се успостављање железничког саобраћаја очекује током сутрашњег дана.

Mинистар Горан Весић захвалио је железничким компанијама и МУП-у на брзој реакцији у овој несрећи.

На месту несреће била  је и генерална директорка Инфраструктуре железнице Србије Јелена Танасковић, са сарадницима.

Несрећа се догодила на изласку из Врачарског тунела, у правцу Панчевачког моста. С обзиром да Хитна помоћ није могла да приђе месту несреће, путнике из БГ Воза евакуисали су припадници Ватрогасне јединице кроз евакуационе тунеле.

O свим новим информацијама јавност ће бити благовремено обавештена.

Posted in Вести.