Инфраструктура железнице Србије на Саобраћајном факултету

Такође, стручњаци Инфраструктуре железнице Србије током једнодневне презентације студенте су упознали и са различитим сегментима пословања и функционисања железничког саобраћаја у Србији.

На овом сајму учествовале су компаније из области логистике, друмског, авио, поштанског, железничког, водног и телекомуникационог саобраћаја.

Међу излагачима су, поред Инфраструктуре железнице Србије, биле и друге компаније из области железничког саобраћаја, као што су Србија Карго, Београдски метро и воз, Саобраћајни институте ЦИП И Агенција за безбедност саобраћаја.

На Саобраћајном факултету су се представиле и друге домаће и стране компаније, као што су Милшпед, Феркам, Гебрудер Вајс, Де експрес, Бекс експрес, Нелт, Бош, Крони, Роминг Нетворкс, Скај партнер, Рател и многи други, а по први пут је учествовала и компанија Qatar Airways, глобални гигант из области авио саобраћаја.

Осим излагачког дела и штандова, на којима су студенти могли да се информишу о могућностима за запослење и праксу кроз директне разговоре са представницима компанија, догађај је обухватио и низ пратећих програма учесника сајма, као што су програм стипендирања, надметање студентских тимова кроз студију случаја или едукативна предавања о безбедности младих у саобраћају.

Продекан Саобраћајног факултета професор доктор Далибор Пешић истакао је на свечаном отварању да студенти на овој манифестацији имају прилику да се уживо упознају са будућим послодавцима, а компаније, којих је из године у годину све више, са својим будућим запосленима. Са друге стране, наставници и управа Саобраћајног факултета кроз овакве догађаје могу да препознају трендове понуде и потражње на тржишту, што је веома значајно за динамичко прилагођавање наставних планова и програма.


Сајам послова и пракси досада је изнедрио велики број првих запослења, која су можда и најважнија у развоју професионалне каријере, истакао је на свечаном отварању сајма студент продекан Милан Станојевић.

Posted in Вести.