Заједничка акција Инфраструктуре железнице Србије и Покрета горана Војводине: У близини брзе пруге у Сремским Карловцима посађено скоро триста садница

Током целодневне еколошке акције у којој је учествовало око седамдесетак волонтера, засађено је укупно нешто мање од триста садница и шибља. Радило се на локацији укупне дужине од око 1.650 метара, између железничког надвожњака и подвожњака у Сремским Карловцима, дуж трасе између железничке брзе пруге и пешачко-бициклистичке стазе, уз шеталиште крај Дунава.

У акцији су учествовали и запослени из Фондације новосадске компаније Вега Ај Ти, који су у сарадњи са брендом „Дечко Цар“ креирали колекцију мајица „Врати природи“ и приход од њене продаје донирали за куповину садница и организацију акције.

Поред њих, у акцију су били укључени  и представници Црвеног крста Србије, као и локалних комуналних предузећа.

Пруга између Београда и Новог Сада за брзину од 200 километара на сат у претходне две године потврдила је свој квалитет, ефикасност и удобност путовања, понудивши путницима највиши ниво услуга у железничком саобраћају.

Железнички саобраћај по својим карактеристикама и свим међународним стандардима представља транспортни систем по највишим еколошким стандардима и најчистији вид превоза, у складу са захтевима одрживог развоја Европске Уније.

Инфраструктура железнице Србије на тај начин, спајајући квалитет брзе пруге и све компаративне еколошке предности железнице у односу на друге видове транспорта, акцијом озелењавања шеталишта у близини пруге у Сремским Карловцима започела је сарадњу са Покретом горана Србије.

Инфраструктура железнице Србије и Покрет горана Србије наставиће у наредном периоду са даљом садњом и озелењавањем простора у близине пруге у Сремским Карловцима и на другим деоницама где возови саобраћају 200 километара на сат, као и на осталом железничком подручју где се за тим укаже потреба.

Очување животне средине и подизање еколошке свести, али и лепши амбијент дуж наших нових, брзих пруга, циљеви су који су овом акцијом у пуној мери остварени.

Posted in Вести.