Железнички објекти – омиљена локација филмске, тв и музичке продукције

Своје рекламне спотове у објектима „Инфраструктуре железнице Србије“ снимали су и америчка „Сити банка“, затим „Алианс банка“ и једна француска банка, мобилни оператери А1, Телеком, а раније и Теленор и ВИП, па затим „Бош“ и „Севн деј“, као и „Кока Кола“ и „Нектар сокови“. Најпознатији извођачи музичких спотова који су снимани на железници били су Лексингтон бенд, Јелена Томашевић, Ана Николић и Сандра Решић.

У свакој од домаћих телевизијских серија последњих година, барем по неки кадар сниман је на железници. Па су тако у железничким станицама снимане домаће серије „Вера“, „Дара из Јасеновца“ „Време зла“, „Убице мог оца 6. део“, „Црна свадба“, „Бележница професора Мишковића“, „Блок 27“, „Клан 2“, „Државни службеник“, „Камионџије“ и „Црвени месец“.

У железничким станицама и на српским пругама, на пример,  снимани су кадрови холивудске продукције, филмови „Хороскоп“ и „Машина“, затим домаћих филма „Краљ Александар“ и „Чарапе Краља Петра“, као и египатске и индијске продукције.

Продукцијски захтеви били су најразличитији, па су наше станице „глумиле“ различите локације широм света и историјске периоде, а у једном споту учествовала је чак и – камила.

Најчешће су се организатори ових пројеката опредељивали за железничке станице „Вуков споменик“ и Београд Центар у Прокопу, али су камере снимале и у пословној згради српских железница у Немањиној 6, у Београду, Раковици, Топчидеру, Новом Београду, Макишу, барској прузи, Чачку, Зрењанину, Вршцу, Шапцу и Љубичевском мосту, Шарганској осмици, Црепаји, Вогњу, Сомбору, Панчеву, Светозару Милетићу и у многим других инфраструктурним објектима широм Србије.

Искуство у реализацији свих ових пројеката гаранција је да ће „Инфраструктура железнице Србије“ успешно одговорити свим продукцијским захтевима и на најбољи могући начин реализовати и најсложеније филмске, телевизијске или рекламне пројекте.

„Инфраструктура железница Србије“ продукцијама нуди велики број железничких локација широм Србије за реализацију пројеката.

Медија центар „Инфраструктуре железнице Србије“

            Телефон: + 381 11 3618 443

            Контакт особа: Јелена Миљевић

Posted in Вести.