Партизанска улица у Новом Саду отворена за друмски саобраћај

Весић је истакао да је овај надвожњак изузетно важан за функционисање саобраћаја у Новом Саду и да ће до краја фебруара бити завршена и пешачка и бициклистичка стаза.

“Убрзавао сам извођаче радова да што пре заврше овај надвожњак, како би тамо где су урбане средине, а имамо један део и у Врбасу, и такође у Суботици, радови били завршени како се не би реметио живот људи”, рекао је Весић.

На изградњи брзе пруге Нови Сад – Суботица тренутно је ангажовано 1.400 радника, а очекује се долазак још три стотине радника.

Према речима градоначелника Новог Сада Милана Ђурића, надвожњак у Партизанској улици један је од девет предвиђених надвожњака у склопу изградње брзе пруге. Урађен је нови надвожњак, морао је да испуњава услове због воза какав ће саобраћати железницом. Оно што је такође важно, Новосађани знају да се овде код мало јаче кише испод надвожњака задржавала атмосферска вода, што је извођач радова сада довео до перфекције, и нећемо више морати да са пумпама решавамо те проблеме, казао је Ђурић.

Поред челника и представника Министарства грађевинарства, инфраструктуре и Града Новог Сада, отварању Партизанске улице за друмски саобраћај испод новог железничког надвожњака на брзој прузи присуствовали су и представници „Инфраструктуре железнице Србије“, на челу са извршним директором Миланом Нововићем, као и извођачи радова.

Министар Весић и градоначелник Новог Сада Ђурић обишли су и стару Ранжирну станицу Нови Сад и најавили уступање овог објекта Граду на коришћење.

Posted in Вести.