Нова крађа делова контактне мреже на брзој прузи између Нове Пазове и Старе Пазове, уводи се лагана вожња са 30 км/сат

Крађа делова контактне мреже откривена је јутрос, приликом редовног обиласка брзе пруге од стране стручних служби „Инфраструктуре железнице Србије“ и припадника МУП-а.

Између Нове Пазове и Старе Пазове украдено је укупно седам чврстих тачака, које служе да обезбеде стабиност затезног поља контактне мреже. Од тога, четири су на колосецима изнад брзе пруге Београд – Нови Сад, а три на тзв. шидским колосецима, односно на прузи Београд – Шид.

Стручне екипе „Инфраструктуре железнице Србије“ након проласка последњег воза вечерас на брзој прузи, кренуће са заменом чврстих тачака.

Подсећамо да су на мети крадљиваца чврсте тачке контактне мреже, које су направљене од носећег ужета и служе да обезбеде стабилност једног затезног поља контактне мреже, које је дуго око 1.600 метара. Те чврсте тачке су редовно под напоном од 25 хиљада волти, и лопови их краду док су под овако високим напоном!

„Инфраструктура железница Србије“ извињава се путницима и корисницима услуга због могућих поремећаја у функционисању саобраћаја на брзој прузи због крађе делова и опреме контактне мреже и железничке инфраструктуре.

Posted in Вести.