Изграђен надвожњак на брзој прузи у Новом Саду

Преко новог надвожњака биће изграђена и положена четири железничка колосека, од којих ће два бити за брзину возова од 200 километара на сат између Новог Сада и Суботице, док ће још два колосека припадати регионалној прузи Нови Сад – Богојево.

За нови објекат требало је изградити четири стубна места и побити 64 шипова, али и изместити постојеће подземне електро, водоводне и канализационе инсталације.

Радови у Партизанској улици у Новом Саду почели су 25. маја 2022. године, рушењем старог железничког надвожњака, у оквиру изградње брзе пруге Београд – Будимпешта.

Због радова на изградњи железничког надвожњака на брзој прузи друмски саобраћај у зони подвожњака у Партизанској улици у Новом Саду обустављен је 11. маја прошле године, а друмска возила су преусмеравана преко Руменичке улице, Булевара Јаше Томића и Кисачке улице.

Након завршетка изградње железничког надвожњака на брзој прузи, Партизанска улица, једна од најфреквентнијих и најзначајнијих улица у Новом Саду, отвaра се за саобраћај друмских возила на Сретење, 15. фебруара  а до краја месеца планиран је и завршетак пешачке и бициклистичке стазе.

Posted in Вести.