У Нишу по први пут на путним прелазима у Србији постављени бетонски прагови

Први бетонски прагови на путним прелазима пре десетак дана постављени су у Нишу, на прузи Ниш – Црвени Крст – Матејевац и то на два путна прелаза. У Улици 63. падобранске бригаде (бивша Сарајевска) уређен је путни прелаз, заменом постојећег асфалта и туцаника, као и уклањањем старих дрвених прагова. У оквиру радова на овом путном прелазу урађена је и монтажа скретнице, као и замена прагова између друге и треће скретнице на овој деоници пруге.

На путном прелазу у Шумадијској улици, у Нишу, био је нешто обимнији посао, јер се радило о демонтажи 26 метара колосека, уз ископ туцаника, полагање колосека и уградњу новог туцаника и на крају машинско регулисање самог путног прелаза. Асфалт преко путног прелаза постављен је 2. децембра, чиме је у потпуности окончана реконструкција овог прелаза.

На аутоматским путним прелазима у Улици 63. падобранске бригаде и Шумадијској, радови су изведени у условима потпуне обуставе саобраћаја.

Преостало је да се уреди и трећи путни прелаз у Нишу на коме ће бити постављени бетонски прагови. Радови су предвиђени на веома прометном путном прелазу у Улици генерала Милојка Лешјанина, код МИН-а који се налази у близини Драинчеве и Косовске улице. Радови на овом прелазу обавиће 6. и 7. децембра. forcrack.com Предвиђени су радови на оба колосека пруге, као и на две скретнице

Постављањем бетонских прагова на путним прелазима знатно ће бити продужен интервал обнове путних прелаза, а истовремено олакшан пролазак друмских и железничких возила, имајући у виду да су на овим деоницама пруге већ постављени бетонски прагови.

Posted in Вести.