„Толеранција“ у железничкој станици Нови Сад

-Значај ове изложбе огледа се у чињеници да су светски аутори на оригиналан и креативан начин дали уметнички допринос промишљањима о увек актуелној теми, , рекао је на отварању изложбе члан новосадског Градског већа Далибор Рожић и додао да је и овога пута послата порука да сви људи имају једнака права и да нико не сме бити дискриминисан по било ком основу.

Он је нагласио да је Нови Сад, као Европска престоница културе, прави домаћин оваквом догађају јер дели исти циљ, а то је максимална хуманизација друштва и односа међу људима.

Отварању изложбе присуствовали су министар за људска и мањинска права и друштвени дијалог Томислав Жигманов и дизајнер Стефан Гајић, аутор једног од плаката.

Аутор изложбе Мирко Илић од 1986. године живи и ради у Америцији, а његове радове у својим колекцијама имају бројни музеји у свету, између осталог и славна њујоршка МоМА.

Ово је други пут да изложба „Толеранција“ буде постављена у некој железничкој станици, јер је до сада то учињено и у немачком граду Плауену.

Изложба је постављена на горњем нивоу железничке станице Нови Сад, испред чекаонице и дечије играонице.

Организатор изложбе је медијска компанија „Color Media Communications“, а изложба у железничкој станици  станици Нови Сад биће отворена до 10. јануара 2023. године.

Posted in Вести.