Радника „Инфраструктуре железнице Србије“ синоћ у Параћину физички напали и повредили хулигани, док је поправљао сигнално-сигурносне уређаје на прузи

Према првим, непотврђеним информацијама са терена, ови разбојници су запосленог С.Ђ. држали двадесетак минута затвореног и претили му да не пријављује случај који се догодио.

Припадници Министарства унутрашњих послова извршили су увиђај на месту напада на радника „Инфраструктуре железнице Србије“.      

С.Ђ. се тренутно налази на кућном лечењу и опоравља од добијених повреда.

„Инфраструктура железнице Србије“  најоштрије осуђује овакав разбојнички напад на железничара у Параћину, који је обављао своје радне задатке и послове од изузетне важности за безбедност и функционисање железничког саобраћаја. Сваки овакав случај није само физички напад на запослене у овој компанији, већ представља и директан насртај на железничку имовину и угрожава функционисање и безбедност железничког саобраћаја.

„Инфраструктура железнице Србије“  очекује брзу и ефикасну реакцију надлежних државних органа, како би починиоци у што крађем року били најпре идентификовани и приведени, а затим и најстроже кажњени. Такође, железница и железничари очекују да буду утврђени и разлози овог дивљачког напада на колегу који је радио на поправци уређаја на прузи.  На тај начин могу се избећи овакви случајеви, а железничари бити сигурни током обављања својих редовних радних задатака на функционисању и безбедности железничког саобраћаја.  

Објављено у Вести