Радника „Инфраструктуре железнице Србије“ синоћ у Параћину физички напали и повредили хулигани, док је поправљао сигнално-сигурносне уређаје на прузи

Данас, у суботу, 19. новембра 2022., у 2.00 сата, у Параћину,  група хулигана физички је напала и претукла радника „Инфраструктуре железница Србије“  С.Ђ. док је у радно време обављао своје редовне пословне обавезе. Том приликом нападачи су колеги железничару нанели више повреда до глави и поломили му нос.

С.Ђ је запослен на пословима електротехничара у Деоници за сигнално-сигурносне уређаје у Параћину, у „Инфраструктури железнице Србије“. Он је ноћас у 2.00 сата изашао на терен код предсигнала у станици Параћин, како би интервенисао и отклонио сметње на сигнално-сигурносним уређајима између железничких станица Параћин и Ћићевац. Исправност и функционалност сигнално-сигурних уређаја на српским пругама од виталног је значаја за безбедност железничког, али и друмског саобраћаја.

Током рада на отклањању сметњи на железничкој инфраструктури, железничара на обављању редовних радних задатака  напала је група насилника и том приликом нанела му је тешке повреде.

Posted in Вести.