Започело рашчишћавање  дела трасе будућег Линијског парка у Београду

Рок за извођење ових радова износи 120 дана. Када овај део трасе буде рашчишћен, биће ослобођено око четири и по километра земљишта у самом центру Београда, на изузетно атрактивној локацији, намењеног за изградњу будућег Линијског парка.

– Након што је „Инфраструктура железнице Србије“ успешно спровела тендер за извођаче радова, посао је поверен компанији „Србијапут“ из Београда, као носиоцу посла, у заједничкој понуди са фирмама „Србијапут Логистика и Изградња“ из Београда, „Триангла АБ“ из Новог Сада, ПЗП „Крагујевац“ из Крагујевца, „МеталПром“ из Ваљева и ПЗП „Шумадија“ из Београда. Вредност овог посла износи око 70 милиона динара, – изјавио је директор Сектора за набавке и стоваришне послове у „Инфраструктури железнице Србије“ Борис Николић.

 Надлежни у „Инфраструктури железнице Србије“ и стручни надзор на терену постараће се да посао буде завршен у предвиђеном року и у складу са захтеваним квалитетом. На тај начин „Инфраструктура железнице Србије“ даће свој допринос успешној реализацији читавог пројекта Линијског парка у Београду.

Изградња Линијског парка, према досадашњим најавама, обухвата парк, пешачку зону, спортско-рекреативне садржаје као и припадајући мобилијар од железничке, али и остале комуналне и урбане инфраструктуре. Према ранијим изјавама градских челника, изградња Линијског парка трајаће две до три године и коштати око 55 милиона евра.

Posted in Вести.