„Инфраструктура железнице Србије“ на Саобраћајном факултету

Велико интересовање студената привукао је штанд „Инфраструктуре железнице Србије“, што и не чуди, јер је развој железничког саобраћаја у експанзији у Србији, а радови на брзој прузи тренутно једно од највећих градилишта Европе.

Заинтересованим студентима запослени у „Инфраструктури железнице Србије“ са великим задовољством одговарали су на многобројна питања и представили могућности запослења и развоја професионалних каријера у тој компанији. Питања су била из свих области саобраћаја, транспорта, логистике и телекомуникација, али и развоја и будућности железничког саобраћаја у Србији.

-„Инфраструктура железнице Србије“ и железнички транспорт дугогодишњи су учесници и пријатељи ове манифестације, посебно јер запошљавају студенте са Саобраћајног факултета. Железнички саобраћај у Србији је у експанзији и то ће се и у наредном периоду наставити. Наравно, има на железници доста простора за даље побољшање и унапређење овог саобраћајног система. И то је прилика за нова радна места на железници и велика шанса за студенте Саобраћајног факултета да покажу своје знање, могућности и професионално се докажу, – рекао је Растко Стефановић, председник Савеза студената Саобраћајног факултета.   

Ове године на Сајму послова и пракси на Саобраћајном факултету представило се тридесетак компанија, што је скоро за трећину више него лане. “Transport and Traffic Business Day” послодавцима даје могућност да представе своје делатности, политику запошљавања, референце и искуство у пословању, као и да студенте усмере, посаветују и са њима продискутују о активностима које их очекују. Ово је истовремено послодавцима сигуран пут у потрази за најквалитетнијим кадровима.

Присуство великог броја студената, како са Саобраћајног, тако и са осталих факултета сродних смерова и тридесет домаћих и страних компанија које су учествовале на овом скупу, поред представљања на штандовима, одлична је прилика за интеракцију и размену корисних информација.

Posted in Вести.