Министар Момировић честитао 15. септембар – Дан железничара Србије: Хвала железничарима на градњи модерне Србије

„Захваљујем вам се за огроман труд и помоћ у реализацији заједничког циља да српске железнице опет буду лидер у овом делу Европе. Заједно ћемо да наставимо да модернизујемо и градимо нове километре пруга свесни да ефикасна железница представља један од најважнијих подстрека напретка наше земље. Градећи модерну железницу истовремено градимо модерну и развијену Србију. Хвала вам на томе и нека вам је са срећом ваш дан – Дан железничара у Србији!“, изјавио је министар Момировић.

Поред улагања у инфраструктуру и нове возове, издвојићемо знатна финансијска средства за повећање квалитета наставе и едукацију запослених, како би наши железничари могли да одговоре на све технолошке иновације, додао је министар Момировић и подвукао да се за кратко време далеко одмакло у враћању железнице на место које јој је одувек припадало као најсигурнијем, најудобнијем и најекономичнијем виду транспорта путника.

„Ова година ће у историји Србије остати уписана златним словима. Два највећа града у нашој земљи повезали смо брзом пругом којом саобраћају најмодернији возови брзинама од 200 км/ч. За свега неколико месеци превезено је милион путника овом пругом, и то је прави знак да је пред железницама блистава будућност. Наш стратешки циљ је да највеће градове у Србији повежемо брзом пругом и да афирмишемо железнички превоз као примарни превоз у Србији.“ , изјавио је министар Момировић.

Дан железничара Србије обележава се 15. септембра у знак сећања на датум када је пуштена у саобраћај прва српска пруга која је повезивала Београд и Ниш. Био је то почетак остварења вишедеценијског сна о повезивању Србије са Европом и Оријентом, тим, за то доба, најмодернијим видом саобраћаја.

Posted in Вести.