У Новом Саду, у Партизанској улици, данас почело рушење железничког подвожњака, у оквиру изградње брзе пруге Нови Сад – Суботица – Келебија државна граница

У Партизанској улици извршено је рушење објеката који се налазе у зони градње, измештен је део енергетских каблова и ограђено је градилиште, да би данас почело и рушење старог подвожњака.

Подсећамо да је због радова друмски саобраћај у зони подвожњака у Партизанској улици у Новом Саду обустављен 11. маја. Забрана саобраћаја важиће до 17. октобра ове године, а друмска возила се преусмеравају преко Руменичке улице, Булевара Јаше Томића и  Кисачке улице.

Деоница Нови Сад – Суботица – Келебија државна граница дуга је 108 километра. То је трећа деоница пруге за велике брзине од 200 км/сат кроз Србију, од Београда до државне границе са Мађарском. Железнички саобраћај између Новог Сада и Суботице обустављен је због изградње брзе пруге 7. априла ове године.

Рок за завршетак радова је 33 месеца, што значи да је завршетак брзе пруге Нови Сад – Суботица планиран до краја 2024. године.

Извођач радова на изградњи брзе пруге Нови Сад – Суботица  је кинески конзорцијум „China Railway International” и „China Communications Construction Company”, а вредност овог посла  је 1,16 милијарди долара

Posted in Вести.