Министар Момировић обишао реновирану железничку станицу Ужице

Министра и градоначелницу, са сарадницима, у железничкој станици дочекала је Радојка Аврамовић, шеф Секције за саобраћајне послове Ужице „Инфраструктуре железнице Србије“, која их је информисала о изведеним радовима, као и о редовним пословним активностима на овом подручју.

У железничкој станици Ужице завршени су радови вредни око 1,2 милиона динара на унутрашњем уређењу станичне зграде, а средства је обезбедило Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Министар Момировић истакао је да је сада најважније предузети активности како би се објекат сачувао од нових оштећења, посебно када је о графитима реч, а било је речи и о другим актуелним приоритетним пословима у станици.

Током априла и маја у железничкој станици Ужице окречене су чекаонице и службене просторије, а обављено је и глачање мермерних површина у холу, вестибилу, потходнику и на степеништу, чиме је овом објекту враћен сјај.

Кроз станицу Ужице свакодневно пролази укупно 16  возова у путничком саобраћају, а овај град возовима је повезан са Београд Центром, Пријепоље Теретном, Краљевом и Баром. У 2021. години из станице Ужице превезено је око 320 хиљада путника. Поред тога, кроз станицу Ужице просечно дневно прође и десет теретних возова.

Поред Ужица, у протеклих месец и по дана уређене су и железничке станице у Пожеги и Ваљеву, где су очишћене и обновљене чекаонице, фасадна столарија и пролази ка чекаоницама, а за сређивање ове три железничке станице на барској прузи Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре укупно је обезбедило нешто мање од 4 милиона динара.

Posted in Вести.