Реконструисан путни прелаз у Богојеву

Овај путни прелаз на траси пруге између Богојева и Каравукова, налазио се у веома лошем стању пре свега због велике фреквенције друмског, а посебно теретног саобраћаја. Преко овог прелаза је иначе најкраћа веза са граничним прелазом Богојево.

Радници „Инфраструктуре железнице Србије“ извели су радове на шинама и коловозу, и то са само  наизменичним заустављањем друмског саобраћаја што је олакшало путовање возачима камиона.   На крају радова на самом прелазу привремено је посут туцаник, а почетком наредне недеље на овом прелазу биће постављен и слој асфалта.

Подршку активностима на повећању безбедности у саобраћају пружила је општина Оџаци, на чијој територији се налази овај прелаз.

Ради повећања безбедности у овој западнобачкој општини, „Инфраструктура железнице Србије“ привремено је у понедељак 29.11.2021. затворила путни прелаз Богојево – обала, који води према силосима. На овој деоници пруге већ дуже време нема железничког саобраћаја, те је ради сигурности свих учесника укинут путни прелаз, док не буде почела обнова овог дела пруге код Богојева. Са овог прелаза привремено су уклоњене шине, чиме је повећана безбедност учесника у друмском саобраћају.   

Фотографије: Општина Оџаци

Posted in Вести.