Музејски воз “Носталгија” на Шарганској осмици креће у суботу, 23. маја

Након што је 11. маја почео да ради Музејско – туристички комплекс „Шарганска осмица“, у суботу, 23. маја 2020. године, мокрогорском уском пругом креће и музејски воз „Носталгија“. Редовни поласци из станице Мокра Гора биће у 10.30 и у 13.30 сати. Овогодишња туристичка сезона трајаће до 31. октобра 2020. године.

Путници у „Носталгији“ у обавези су да током путовања користе заштитне маске и рукавице, држе безбедну дистанцу, као и да прате упутства кондуктера.

„Србија Воз“ и „Инфраструктура железнице Србије“ апелују на све путнике и кориснике туристичких и угоститељских услуга на „Шарганској осмици“ да се понашају одговорно и у складу са свим препорукама.

                       

Цене карата за музејски воз „Носталгија“ су непромењене, и на релацији Мокра Гора – Шарган Витаси за одрасле износиће 900 динара, за децу до 14 година 450 динара, док је за децу до 6 година превоз бесплатан.

Пандемија вируса Ковид – 19 одложила је овогодишњу туристичку сезону у Мокрој Гори. Након ублажавања мера у борби против ове заразне болести, радници „Инфраструктуре железнице Србије“ у Музејско-туристичком комплексу „Шарганска осмица“ опрали су, очистили и дезинфиковали су све смештајне и друге туристичке и угоститељске објекте и опрему у Мокрој Гори, а на улазу у комплекс постављене су и дезо баријере.

На тај начин, Музејско-туристички комплекс у потпуности спреман дочекује овогодишњи почетак туристичке сезоне, у потпуности у складу са свим мерама заштите против корона вируса.

       

Posted in Вести.