Уређен путни прелаз Панчево Војловица

Радници „Инфраструктуре железнице Србије“ завршили су 16. априла 2020. године грађевинско уређење путног прелаза у оквиру железничке станице Панчево Војловица, у улици Жарка Зрењанина. Радови су трајали три дана.

Радници грађевинске делатности из Београд и Панчева током ванредног стања и упркос пандемији вируса корона у овом периоду извршили су замену оштећених елемената коловозне конструкције и колосечне решетке, затим регулисање колосека и поновно постављање гумених панела, након чега је овај путни прелаз много безбеднији и квалитетнији и за железнички и за друмски саобраћај.

                  

Иначе, овај путни прелаз је изузетно оптерећен тешким друмским возилима, јер представља везу са панчевачком индустријском зоном. Због тога су гумени панели на овом путном прелазу били оштећени и било је неопходно његово грађевинско уређење.

                

И поред кише која је падала током целог првог дана радова и лоших временских услова, све активности су се одвијале према плану. Током три дана, радови су се одвијали у условима тоталне обуставе друмског и железничког саобраћаја у дневном интервалу од 7 до 15 сати.

Припреме за радове на уређењу путног прелаза Панчево Војловица трајале су пуних месец дана, с обзиром на велику фреквенцију саобраћаја на овом месту. Потребан материјал, механизација и алати обезбеђени су на време, као и дозволе за рад у време ограниченог кретања у условима ванредног стања.

                   

Током радова у зони раскрснице улица Првомајске и Жарка Зрењанина друмски саобраћај се одвијао једном коловозном траком у оба смера, а радови су били обезбеђени адекватном саобраћајном сигнализацијом и опремом.

Поред радника „Инфраструктуре железнице Србије“ у уређењу путног прелаза Панчево Војловица учествовала је и компанија „Штрабаг“.

                   

Posted in Вести.