У току уређење путног прелаза Војловица

Радници „Инфраструктуре железнице Србије“ започели су 14. априла радове на грађевинском уређењу путног прелаза у оквиру железничке станице Панчево Војловица, у улици Жарка Зрењанина. Током данашњег дана радило се на уређењу колосечне решетке и гумених панела.

Радници грађевинске делатности из Београд и Панчева током ванредног стања и упркос пандемији вируса крона радили су током данашњег дана на уређењу колосечне решетке и гумених панела на овом путном прелазу. И поред кише која је падала током целог дана и лоших временских услова, радови су се одвијали према плану.

Радови ће трајати до 16. априла, уз мере тоталне обуставе друмског и железничког саобраћаја у дневном интервалу од 7 до 17 сати.

Припреме за радове на уређењу путног прелаза Панчево Војловица трајале су пуних месец дана, с обзиром на велику фреквенцију саобраћаја на овом месту. Потребан материјал, механизација и алати обезбеђени су на време, као и дозволе за рад у време ограниченог кретања у условима ванредног стања.

                

Наведени путни прелаз налази се уз саму раскрсницу са државним путем I B реда број 10 Београд – Панчево – Вршац – државна граница са Румунијом, који једним делом чини панчевачку обилазницу. Током радова у зони раскрснице улица Првомајске и Жарка Зрењанина друмски саобраћај се одвија једном коловозном траком у оба смера, а радови су обезбеђени адекватном саобраћајном сигнализацијом и опремом.

Радове изводе „Инфраструктура железнице Србије“ и „Штрабаг“.

Posted in Вести.