На градилиштима великих инфраструктурних пројеката у Србији више од 1.500 радника, у току и радови на српским пругама

Потпредседница Владе Републике Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, рекла је данас да је на градилиштима највећих пројеката изградње железничке и путне инфраструктуре у Србији данас ангажовано укупно 1.529 радника и да се радови одвијају уз примену свих мера које су предвиђене у циљу сузбијања заразне болести COVID-19.

“Број радника у складу је са фазом у којој се налазе радови, па тако највећи број радника, укупно 443, ради на изградњи деонице брзе пруге од Старе Пазове до Новог Сада. На овом градилишту, где радове изводе руски РЖД, присутне су и 293 јединице механизације. На другој деоници брзе пруге Београд-Будимпешта, од Београда до Старе Пазове, где су извођачи кинеске компаније ЦЦЦЦ и “Чајна реjлвеј интернешенел”, радове данас изводe 362 радника”, наводи Михајловићева.

На деоници железничког Коридора 10, од Јајинаца до Мале Крсне, радове данас изводи укупно 112 радника, а извођачи су француска компанија “Колас” и српски “Енергопројект”.

Поред тога, одвијају се радови и на реконструкциjи регионалних пруга у Србији, па су радници, између осталог, и на деоницама Кумане – Банатско Милошево, Свилајнац – Деспотовац, Суботица – Сента, као и на другим пругама чија је обнова у току.

Михајловићева истиче и да је на обилазници око Београда, на деоници у изградњи од Остружнице до Бубањ потока, затим на градилиштима Моравског коридора, односно ауто-пута Појате – Прељина и на деоници ауто-пута „Милош Велики“ од Пожеге до Прељине, као и на изградњи деонице ауто-пута Београд – Сарајево, од Сремске Раче до Кузмина и реконструкцији државног пута Нови Пазар – Тутин, укупно данас ради 612 радник, уз ангажовање 231 јединице механизације.

Потпредседница српске Владе Зорана Михајловићев апелује на све извођаче да радове изводе уз поштовање свих мера којима се осигуравају безбедност и заштита здравља радника, како на самом градилишту, тако и у оквиру кампова, где је потребна посебна предострожност у циљу сузбијања преношења заразе у време пандемије COVID-19.

Posted in Вести.