Путни прелаз у Вогњу не ради због крађе и уништења уређаја

Путни прелаз Вогањ, између железничких станица Рума и Сремска Митровица, није у функцији од недеље, 9. фебруара у 21.32 сати, јер су непознати починиоци обили просторије у којима су смештени сигнално-сигурносни и телекомуникациони уређаји и украли део опреме. Том приликом, крадљивци су направили кратак спој и изазвали пожар, у којем је уништен напојни уређај у станици Вогањ.

Јутрос у 8.15 сати у станици Вогањ обијене су и све просторије у телекомуникационој згради, што је већ други случај у два дана. Полиција је извршила увиђај.

На овај начин није само нанета материјална штета „Инфраструктури железнице Србије“, већ постоји опасност и од угрожавања безбедности саобраћаја у Вогњу, између Руме и Сремске Митровице.

Штета која је „Инфраструктури железнице Србије“ нанета у овим крађама и пожару је велика и стручне службе још увек раде на утврђивању њеног степена. Након тога, у наредним данима очекује се почетак радова на санацији последица пожара. Путни прелаз у Вогњу због свега овога није у функцији. Да би овај путни прелаз поново био у функцији, неопходно је да се најпре поправи напојни уређај у станици Вогањ.

У тој ситуацији „Инфраструктура железнице Србије“, у складу са законским прописима, са овог путног прелаза демонтирала је полубранике и замрачила сигнале, јер је он ван функције. Дакле, овај путни прелаз је сада обезбеђен знаковима вертикалне друмске сигнализације.

Сви возови пре овог путног прелаза се заустављају и настављају вожњу преко путног прелаза тек када се увере да не постоји могућност да се догоди ванредни догађај.      

„Инфраструктура железнице Србије“ упозорава и апелује на возаче да поштују саобраћајне прописе и сигнализацију, како би се очувала безбедност саобраћаја и сачували људски животи.

Posted in Вести.