Упозорење “Инфраструктуре железнице Србије”: контактна мрежа изнад новоизграђене пруге од Језаве до Луке Смедерево прикључена на напон, јачине струје 25 хиљада волти

„Инфраструктура железнице Србије“ упозорава да је контактна мрежа изнад новоизграђене железничке пруге од постојеће пруге Смедерево – Мала Крсна до железничке станице Лука Смедерево прикључена на напон и да сада кроз њу пролази струја јачине од 25 хиљада волти.

То значи да свако приближавање контактној мрежи изнад пруге, као и кретање у близини контактне мреже може довести до струјног удара са најтежим и најтрагичнијим  последицама.

Такође, сва лица која се крећу у зони новоизграђене пруге, морају да обрате посебну пажњу због безбедности, јер је кроз контактну мрежу пуштена струја изузетно великог напона и опасна по живот.

Подсећамо да је забрањено свако кретање дуж пруге, као и пењање на вагоне који се налазе на колосецима.

Железничка пруга од постојеће пруге Мала Крсна – Смедерево до станице Лука Смедерево, прва је пруга у Србији изграђена искључиво за теретни железнички саобраћај. Нова пруга Језава – Лука Смедерево дуга је седам и по километара и електрифицирана је, а преко пруге Смедерево – Мала Крсна повезује се са железничким Коридором 10. Осим Луке Смедерево, новоизграђена пруга повезаће и будућу индустријску зону Смедерево са постојећом мрежом пруга у Србији.

У изградњу нове пруге уложено је 9,5 милиона евра.

Posted in Вести.