Станица у Топчидеру спремна за летњу сезону

 Железничке компаније „Србија Воз“ и „Инфраструктура железнице Србије“  спремно су дочекале почетак летње туристичке сезоне и повећање броја путника у возовима између Србије и Црне Горе.

Иако је станица Топчидер само привремено решење за пријем и отпрему путника,  „Србија Воз“ и „Инфраструктура железнице Србије“ су се побринули да путници у овој станици имају адекватне услове и квалитетну услугу током овогодишње летње туристичке сезоне.

              

Перон је продужен и асфалтиран, појачано је рефлекторско осветљење, очишћено растиње, обновљен мобилијар, а станица детаљно уређена. Обезбеђена су и колица за прихват и превоз инвалида на подручју станице Топчидер. Организована је електронска резервација места и продаја карата, а сви возови полазе на време и до сада нису забележене рекламације путника на квалитет железничке услуге.

              

Прилаз станици Топчидер је осветљен и обележен новим таблама (пиктограмима) тако да је путницима јасно назначено где су две климатизоване чекаонице у којима се налазе благајна, тоалети и аутомати са освежавајућим напитцима, а у току су и активности на отварању мењачнице.

              

Позивамо све  кориснике наших услуга да нам укажу на сваки евентуални недостатак, како би нашу услугу учинили квалитетнијом.

              

У оквиру огромних средстава које Влада Републике Србије инвестира у модернизацију железнице, обезбеђена су средства и за савремену Техничко-путничку станицу Земун, чија изградња почиње током лета. По завршетку изградње Техничко-путничке станице Земун, сви даљински возови који сада саобраћају из Топчидера биће пресељени у нову железничку станицу Земун.

                   

                                       

Posted in Вести.