Изграђени нови аутоматизовани путни прелази у чачанским насељима Балуга и Мршинци

“Инфраструктура железнице Србије” средином јула изградила је, аутоматизовала и комплетно уредила још два путна прелаза, овај пут у чачанским насељима Балуга и Мршинци.
На путним прелазима у Балуги и Мршинцима постављени су нови, аутоматизовани полубраници, вибро траке које успоравају друмска возила пре путних прелаза, као и видео надзор.

                  


У подизање нивоа обезбеђења на ова два путна прелаза “Инфраструктура железнице Србије” уложила је око 40 милиона динара.
За град Чачак и његова два насеља, комплетно уређење путних прелаза у Балуги и Мршинцима, било је веома важно, како би се безбедност учесника у саобраћају и у том делу града подигла на виши ниво.

“Инфраструктура железнице Србије” на овај начин испунила је и један од закључака састанка, који је потпредседница српске владе Зорана Михајловић одржала са представницима локалних самоуправа и Моравичког округа.
На овај начин број аутоматизованих путних прелаза у овој години на српским пругама повећан је на тринаест. “Инфраструктура железнице Србије” наставља тако активности започете лане, па је за годину и по дана укупно аутоматизовано двадесет путних прелаза широм Србије.

Posted in Вести.