“Инфраструктура железнице Србије” сопственим ангажовањем урадила електрификацију једног километра колосека у станици Краљево: Бржа организација саобраћаја и уштеда 100 хиљада евра

„Инфраструктура железнице Србије“ јуче је у железничкој станици Краљево сопственим ангажовањем завршила електрификацију станичних колосека у дужини од око једног километра.

                

Стручне службе „Инфраструктуре железнице Србије“ током јула су урадиле електрификацију седмог и осмог станичног колосека, као и колосека који води до железничке ложионице.

У оквиру радова на електрификацији, запослени у „Инфраструктури железнице Србије“ извели су све потребне радове, укључујући и постављање контактне мреже изнад ових колосека, са свим потребним уређајима и опремом.

Овај посао урађен је ангажовањем запослених у „Инфраструктури железнице Србије“, који су сами урадили електрификацију једног километра колосека.

На тај начин, „Инфраструктура железнице Србије“ је остварила уштеду од око 100 хиљада евра, колико би се за тај посао морало платити извођачима радова изван железнице. Након десет година, ово је први пут да су железничари сами урадили електрификацију неке пружне деонице.

                       

Сва постројења контактне мреже изнад ових колосека од данас су под напоном од 25 кило-волти и омогућавају функционисање железничког саобраћаја са електро вучом.

На тај начин, у железничкој станици Краљево омогућена је знатно квалитетнија и ефикаснија организација теретног железничког саобраћаја, захваљујући чему ће рад оператера у станици бити много бржи него до сада. С обзиром на недостатак дизел локомотива, са којим се железнички оператери у робном саобраћају сусрећу у станици Краљево, „Инфраструктура железнице Србије“ је електрификацијом ових колосека омогућила брже формирање и саобраћај теретних возова.

„Инфраструктура железнице Србије“ упозорава да су сада наведени колосеци под напоном и да кроз контактну мрежу пролази струја јачине од 25 хиљада волти, па свако непрописно и недозвољено кретање у станичном кругу може бити изузетно опасно.

Posted in Вести.