Завршена реконструкција четири тунела између Доње Борине и Малог Зворника

„Инфраструктура железнице Србије“ завршила је реконструкцију четири тунела на прузи Рума – Шабац – Зворник, који се налазе на деоници Доња Борина – Мали Зворник. Радови су трајали 69 дана.

У оквиру реконструкције урађена је поправка тунелске обзиде, постављена арматурна мрежа и санирани оштећени делови тунела.

„Инфраструктура железнице Србије“ је на овај начин наставила реконструкцију пруге према Републици Српској, након што је прошле године обновила 53 километра пруге на релацији Рума – Шабац – Брасина и на тај начин створила услове да се после пуних тринаест година поново успостави редован путнички железнички саобраћај између Шапца и Лознице.

                   

Читава ова пруга, укључујући и четири тунела, деценијама није била реконструисана и пре санације била је у изузетно лошем стању, са великим бројем деоница на којима је брзина возова била свега 10 км/сат.

Пре завршетка радова у четири тунела код Доње Борине, „Инфраструктура железнице Србије“ већ је реконструисала још четири тунела између Краљева и Рашке. У току је реконструкција још четири тунела између Бора и Мајданпека, као и петнаест тунела на „Шарганској осмици“, па ће тако „Инфраструктура железнице Србије“ у овој години реконструисати укупно 27 железничких тунела у Србији.

                   

Posted in Вести.