Михајловићева са потпредседником “Кинеских железница”: У року завршити изградњу брзе пруге Београд-Будимпешта

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Зорана Михајловић, разговарала је 21. јуна са високом делегацијом “Кинеских железница” о реализацији пројекта модернизације и реконструкције пруге Београд-Будимпешта.

Потпредседница Владе је рекла да је пројекат изградње брзе пруге од Београда до Будимпеште највећи пројекат у Србији на железници, који заједно реализују Србија, НР Кина и Мађарска. “Све што смо до сада заједно урадили на овом пројекту показује нашу посвећеност. Циљ је да имамо брзу пругу изграђену у року и верујем да заједно можемо да учинимо да се радови одвијају још брже”, рекла је Михајловићева.

Она је истакла да је Србија поносна на односе влада Републике Србије и НР Кине, на односе председника две земље, на добре билатералне односе, као и на пријатељство између две државе и два народа. “НР Кина је увек била уз Србију у турбулентним временима, као што и Србија користи сваку прилику да покаже своје пријатељство према НР Кини”, навела је Михајловићева.

Потпредседник “Кинеских железница” Ванг Тунгђун рекао је да је у Србију дошао да провери како пројекат напредује, као и да ће током посете обићи радове на терену. “Уверио сам се у велику посвећеност Владе Србије овом пројекту, који је покренут у оквиру иницијативе 16+1. Наша компанија је максимално посвећена пројекту, радови се одвијају у оквиру планираних рокова и у складу с високим стандардима квалитета и безбедности”, рекао је Тунгђун.

Он је позвао потпредседницу Владе да приликом посете НР Кини посети “Кинеске железнице”.

На састанку је учествовао и генерални директор „Инфраструктуре железнице Србије“ Мирољуб Јевтић.

 Састанку је присуствовала и амбасадорка НР Кине у Републици Србији, Чен Бо.

 

Posted in Вести.