Путни прелаз у Рабровцу поправљен, до замене застареле опреме сви возови ће се заустављати пре путног прелаза

Поводом фотографије са путног прелаза у Рабровцу, на којем су у квару полубраници, а коју је на свом порталу објавио један дневни лист, обавештавамо вас о следећем:

Уређај путног прелаза у Рабровцу био је данас, 14.маја, у квару од 15.10 до 16.15 сати, када су стручне службе „Инфраструктуре железнице Србије“ отклониле квар и омогућиле његово поновно несметано функционисање.

Узрок квара су стари и технолошки застарели делови уређаја путног прелаза, односно поставне справе, који су уграђени још пре десетак година. „Инфраструктура железнице Србије“ на путном прелазу у Рабровцу застарелу опрему замениће адекватним деловима.

Док се не изврши замена застареле опреме, сви возови ће се заустављати испред овог путног прелаза, како би се избегло угрожавање безбедности саобраћаја.

Ови путни прелази, који се налазе на територији општине Смедеревска Паланка,  познати су и по томе што лопови украду знаке вертикалне друмске сигнализације одмах чим их управљач друмске инфраструктуре постави.

Са овим проблемом председник Општине Смедеревска Паланка  упознао је и ширу јавност након недавног састанка у Подунавском округу.

„Инфраструктура железнице Србије“ на путном прелазу у Рабровцу, као и на суседном путном прелазу Ратаре, средином априла поставила је рефлекторско осветљење, са циљем повећања безбедности саобраћаја.

Posted in Вести.