Генерални директор “Инфраструктуре железнице Србије” Мирољуб Јевтић честитао Дан железничара: Реализујемо највеће и најзначајније пројекте модернизације железничке инфраструктуре

Генерални директор “Инфраструктуре железнице Србије” Мирољуб Јевтић, поводом Дана железничара Србије – 15. септембра, упутио је честитку запосленима у овој компанији и свим железничарима.

У честитки коју је Јевтић упутио железничарима, наводи се:

– “Инфраструктура железнице Србије“ овогодишњи 15.септембар – Дан железничара Србије, обележава радно, реализујући најзначајније и највеће инфраструктурне пројекте модернизације, каквих деценијама није било на српским пругама.

Уз пуну подршку Владе Републике Србије и ресорног Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, започели смо изградњу пруге за велике брзине до 200 километара на сат кроз Србију, на међународној прузи Београд – Будимпешта, као најзначајнијег пројекта не само у нашој земљи, него и у овом делу Европе. Из средстава међународних кредита реконструисано је 215 километара пруга, а на још око 353 километра у току су или ће започети обнова железничке инфраструктуре.

Ове године сопственим средствима је започела и биће завршена обнова око 280 километара регионалних пруга, у оквиру пројекта текућег одржавања. Захваљујући томе, обнављамо путнички железнички саобраћај широм Србије, – наводи Јевтић.

У празничној честитки поводом Дана железничара, Јевтић истиче да је „Инфраструктура железнице Србије“ у реализацији свих ових пројеката ангажовала велики део српске привреде, али и да је обезбедила посао за нове, младе и образоване стручњаке.

– И то није све. Сопственим средствима ове године почели смо уређење путних прелаза, као и обнову железничких станица широм Србије, дајући на тај начин допринос и безбедности саобраћаја, али и угледу и изгледу српских железница, – истиче генерални директор Мирољуб Јевтић, и наставља:

– Железничка инфраструктура данас у Србији је међу највећим градилиштима са пројектима вредним више милијарди евра.

Уверен сам да наши железничари имају знања, стручности и посвећености да се потврде на најзахтевнијим и најзначајнијим развојним пројектима у региону, квалитетно, ефикасно и одговорно обављајући своје професионалне обавезе и задатке.

Циљ нам је и задатак да сваки нови Дан железничара у Србији дочекамо са што више километара нових пруга, са модерном железничком инфраструктуром, као део европске мреже развијених саобраћајница.

„Инфраструктура железнице Србије“ заједно са свим својим запосленима оствариће тај циљ и изградити нову, брзу, савремену и ефикасну железницу какву Србија, са својом привредом и грађанима и заслужује.

Свим железничарима честитам 15. септембар – Дан железничара Србије и желим пуно личне и породичне среће и професионалних успеха, – честитка је коју је генерални директор “Инфраструктуре железнице Србије” Мирољуб Јевтић упутио запосленима у овој компанији и свим железничарима.

Posted in Вести.