Отворен инфо пулт у Београд Центру

У претходних шест дана железнички саобраћај у новој главној железничкој станици Београд центар у Прокопу функционисао је без икаквих проблема и ова станица у пракси потврђује да свакодневно може да прими 195 путничких возова и велики број путника. 

Руководство и стручне службе “Инфраструктуре железнице Србије” свакодневно су у Прокопу и анализирајући ситуацију настоје да из дана у дан унапређују квалитет услуге и путницима понуде што више потребних садржаја.

Тако је Инфраструктура железнице Србије“ јуче у новој главној престоничкој железничкој станици Београд Центар у Прокопу, отворила  Инфо пулт.

Радници ове железничке компаније биће на располагању путницима у новом објекту, како би им помогли да брже и лакше стигну до благајне, чекаонице или перона са којих им полазе возови, али и да се снађу како да стигну до појединих делова града. У Београд Центру, након што је међународни путнички железнички саобраћај 1. јула пресељен у овај објекат, видно је присутан велики број странаца у станици, па су им информације радника „Инфраструктуре железнице Србије“ свакако више него драгоцене.

Данас су у железничкој станици Београд Центар постављени аутомати за хладне и топле напитке, а наредних дана Поштанска штедионица ће у Прокопу поставити  и банкомат.

Већ дуже време у Београд Центру ради и полицијска станица, а протеклих дана почела је са радом и амбуланта Завода за здравствену заштиту железничара, која може путницима и посетиоцима станице да пружи медицинску помоћ.

“Инфраструктура железнице Србије” поставиће у станици Београд Центар и два лифта. Грађевинска дозвола је већ добијена и покренут је поступак набавке лифтова, па се очекује да за око три месеца у Прокопу почну да раде и нови лифтови.

На тај начин, осим своје основне делатности, „Инфраструктура железнице Србије“  у пракси је показала и своју одговорност и бригу за путнике.

 

 

 

Posted in Вести.