“Инфраструктура железнице Србије” обезбедиће шест путних прелаза у Србији савременом опремом

„Инфраструктура железнице Србије“ обезбедиће у наредном периоду полубраницима и светлосном сигнализацијом шест путних прелаза у Србији, са циљем да се на тим местима подигну на виши  ниво осигурање и безбедност саобраћаја.

За тај посао “Инфраструктура железнице Србије“ издвојиће нешто више од 90 милиона динара, а приоритети су одређени на основу захтева локалних самоуправа, због повећаног обима друмског саобраћаја.

Тако ће „Инфраструктура железнице Србије“ у наредном периоду новом сигнално-сигурносном опремом  обезбедити путни прелаз у насељу Клење, на магистралној прузи Београд – Младеновац, као и у самом Младеновцу.

На магистралној прузи Ниш – Прешево у наредном периоду полубраницима и светлосном сигнализацијом биће обезбеђени путни прелази у месту Рајинце, недалеко од Прешева, као и између железничких станица Лесковац и Ђорђево.

И најзад, ниво осигурања биће подигнут на једном путном прелазу  у Суботици, на магистралној прузи Суботица – Богојево – државна граница,  али и на путном прелазу у месту Брасина, на регионалној прузи Рума – Шабац – Доња Борина – државна граница.

Радови ће се реализовати континуирано на наведеним путним прелазима, а очекује се да прве активности на њиховом уређењу почну већ у наредних месец дана.

Најкасније до краја новембра радови би могли да буду завршени на три од планираних шест путних прелаза, и то у местима Клење, Брасина и Рајинце, а након тога наставиће се активности на постављању нове сигнално-сигурносне опреме и на престала три путна прелаза обухваћена овим пројектом.

 

Posted in Вести.