У Смедеревској Паланци 230 основаца

У едукативној, друштвено одговорној кампањи “Инфраструктуре железнице Србије” под називом “Правилно је безбедно”, едукативни тим 9. маја одржао је предавања у Смедеревској Паланци.

Предавања су одржана у две основне школе, а у њима је учествовало укупно 230 ученика млађих разреда. “Инфраструктура железнице Србије” одржала је предавање у Основној школи “Станоје Главаш” у Глибовцу, а учествовало је око 50 ученика млађих разреда. У Основној школи “Херој Радмила Шишковић” у Смедеревсакој Паланци, мултимедијалну презентацију о правилном и безбедном понашању на путним прелазима и у близини пруге пратило је 180 ученика.

Едукативни тим “Инфраструктуре железнице Србије” основце у Смедеревској паланци упознао је са правилима исправног и безбедног понашања на путним прелазима и у близини пруге. Путем мултимедијалне презентације и интерактивном комуникацијом са основцима, на занимљив начин ђаци су се упознали са железницом и путним прелазима, али и свим опасностима које оне са собом носе уколико се не поштују правила.

У обе школе ученици су активно учествовали у предавањима, а руководство и наставно особље у обе школе дало је свој пуни допринос успеху читаве акције.

Према речима директора Основне школе “Станоје Главаш” у Глибовцу Милоша Поповића, акција “Правилно је безбедно” има изузетан значај за ученике млађих разреда из ове основне школе, јер се недалеко од села налазе пруга и железничка станица, па ће им стечена сазнања помоћи у правилном и безбедном понашању.

– Наша школа подржава све акције чији је циљ повећање безбедности наших ученика, не само када је саобраћај у питању. Кроз предавања “Инфраструктуре железнице Србије” наши ученици стичу основна искуства и када је безбедност на железници у питању, – рекла је Сања Бајчиж, помоћница директора Основне школе “Херој Радмила Шишковић”.

“Инфраструктура железнице Србије” акцију “Правилно је безбедно” организоваће наредних дана и у Лапову, Кусатку, Великој Плани, а кампања се у овој школској години завршава предавањима 11. маја у Инђији, Чортановцима и Сремској Митровици. 

Posted in Опрез! Изабери живот! and tagged .