Михајловићева и Павлов о новим пројектима српских и руских железница

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Зорана Михајловић, разговарала је данас са генералним директором компаније РЖД интернешенелСергејом Павловим, o реализацији текућих пројеката и потенцијалним новим заједничким пројектима српских и руских железница.

Михајловићева је рекла да пројекти који су до сада реализовани представљају пример успешне сарадње и да очекује да она буде настављена на новим заједничким пројектима.

На састанку је било речи о радовима које изводи руска компанија на реконструкцији и модернизацији деонице Стара Пазова – Нови Сад, која се налази на будућој брзој прузи Београд-Будимпешта, која је део глобалног кинеског пројекта Један појас, један пут. Такође је било речи и о потенцијалним новим пројектима у Србији за које је РЖД заинтересована, укључујући изградњу пруге до Аеродрома Никола Тесла” и изградњи новог диспечерског центра за железницу.

Павлов је изразио задовољство досадашњом сарадњом у оквиру реализације кредита Руске Федерације за модернизацију српских железница, као и спремност руске компаније да се ангажује и на новим пројектима у Србији.

 

Posted in Вести.