У девет суботичких школа у акцији преко 1.200 ученика

И трећи пут  током месец дана едукативни тим “Инфраструктуре железнице Србије“ посетио је 25. априла основне школе у Суботици и одржао предавања у оквиру акције „Правилно је безбедно“ са циљем повећања безбедности на путним прелазима и у близини пруге.

Захваљујући изузетном ангажовању и сарадњи са локалном самоуправом Суботице, „Инфраструктура железнице Србије“ овај пут акцију „Правилно је безбедно“ организовао је у основним школама „Соња Маринковић“ у Суботици, „Боса Милићевић“ у Новом Жеднику и „Пионир“ у Старом Жеднику. Акцијом је у ове три основне школе на територији Града Суботице било обухваћено укупно 220 ученика млађих разреда.

Тако је у Основној школи „Соња Маринковић“ у акцији учествовало 100 ученика од првог до четвртог разреда, у школи „Боса Милићевић“ 60 ђака млађих разреда, а у „Пиониру“ још шездесетак ученика трећег и четвртог разред.

Ученици су у све три школе изузетно пажљиво пратили предавања едукативног тима „Инфраструктуре железнице Србије“, доказујући након тога на бројним конректним примерима да су усвојили основна правила безбедног понашања на путним прелазима и у близини пруге.

Руководство и наставнички кадар у све три школе допринели су успешној организацији предавања и активно учествовали у акцији „Правилно је безбедно“, похваливши иницијативу и кампању „Инфраструктуре железнице Србије“.

Тако је Марица Ушумовић Сич, учитељица из Основне школе „Соња Маринковић“, истакла да је неопходно бити пажљив када је железница у питању и придржавати се свих правила, посебно када је о путним прелазима реч.

  • У оквиру свеобухватне безбедности у саобраћају, безбедност деце у железничком саобраћају посебно је значајна. Ученици у Старом Жеднику немају прилику да се сусрећу са путним прелазима, али кад иду ван нашег места наилазе на пругу и зато је важно да науче како да се понашају. Овакве акције увек су добре и корисне, посебно јер није реч о класичној настави, већ презентацији управо људи са железнице, – рекла је Славица Оташевић, педагог у Основној школи „Пионир“ у Старом Жеднику

Подсетимо да су у Суботици у две претходне недеље била организована предавања у укупно још шест основних школа, којима је присуствовало преко хиљаду основаца. То, практично, значи да је са предавањима одржаним 25. априла, у акцију „Правилно је безбедно“ у Суботици било укључено нешто више од 1.200 млађих основаца.

Posted in Опрез! Изабери живот! and tagged .