“Правилно је безбедно” и у Ужицу

Инфраструктура железнице Србије“ акцију „Правилно је безбедно“ успешно је 23. априла организовала у Ужицу

Мултимедијалним, едукативним предавањима о правилном и безбедном понашању на путним прелазима, чији је циљ повећање безбедности у саобраћају, присуствовало је око 70 ученика првог разреда у Основној школи „Стари град“ и педесетак ученика из “Прве основне школе Краља Петра II”.

Чињеница да је Ужице значајна железничка станица на барској прузи, као и велики број путничких и теретних железничких композиција које свакодневно пролазе кроз овај град, свакако су акцију учинили додатно значајном. Ученици у обе ужичке школе показали су завидно познавање правилног и безбедног понашања на путним прелазима и у близини пруге, што је посебно важно јер се свакодневно сусрећу са железницом у овом граду.

Према речима директорке школе „Стари град“ Станимирке Смиљанић Раонић, безбедност деце и у школи, али и у окружењу је свакодневна брига, па је зато изузетно значајно да ђаци буду едуковани и када је реч о путним прелазима и безбедном понашању у железничком саобраћају.

– Ова акција је посебно значајна за нашу школу, јер се налази у центру града, близу великих саобраћајница и путних прелаза. На нашу срећу, близу школе је надвожњак који се користи за прелазак преко пруге, али има и оних ученика који то не поштују, па је зато врло важно да се упознају са безбедним понашањем на путним прелазима и у близини пруге, као и са свим опасностима које непоштовање тих прописа носи са собом, – рекао је директор Прве основне школе Краља Петра II“ Никола Бацетић.

„Инфраструктура железница Србије“ акцију „Правилно је безбедно“ организује под покровитељством Међународне железничке уније и организације ИЛКАД, а она ће бити континуирано настављена до краја ове школске године, а затим настављена и након летњег распуста.

До краја ове недеље, едукативни тим „Инфраструктуре железнице Србије“ посетиће још једном Суботицу, а затим Деспотовац, Лучане и поново Пожегу.

 

Posted in Опрез! Изабери живот! and tagged .