Приликом несреће у Врањској Бањи, путни прелаз је оштећен, поправка до 13. марта

Путни прелаз на уласку у Врањску Бању оштећен је у несрећи која се на том месту догодила  27. фебруара, и због тога је у квару и не ради.

Сигнално-сигурносна опрема на овом путном прелазу биће поправљена и оспособљена за редован рад до 13. марта, али ће надлежне службе учинити максималне напоре да посао буде што пре завршен.   

Машиновође и железничко особље које учествује у организацији саобраћаја на овом делу пруге упознато је са чињеницом на путни прелаз на уласку у Врањску Бању не ради. Сви учесници у железничком саобраћају о томе су у складу са процедурама обавештени писменим путем. По железничким правилницима, то значи да машиновође заустављају железничку композицију пре путног прелаза, звучним сигналом упозоравају учеснике у саобраћају, а тек када се увере да нема никога на путном прелазу настављају вожњу најмањом допуштеном брзином. Тек када воз пређе путни прелаз, вожњу наставља прописаном брзином.

Подсећамо да је у уторак, 27. фебруара у 01.00 сати на уласку у Врањску Бању, на исправном аутоматизованом путном прелазу обезбеђеном полубраницима, који су у том тренутку били спуштени, теретни воз ударио у друмско возило и том приликом погинуле су две особе.

„Инфраструктура железнице Србије“ поправила је ову деоницу пруге и пустила је у саобраћај 28. фебруара у вечерњим сатима.. Приликом несреће на путном прелазу било је оштећено око 150 метара контактне мреже и 165 прагова, уништене или оштећене три скретнице, четири електропоставне справе, пет елемената за контролу возних одсека,  један сигнални орман и тешко је оштећен аутоматизовани путни прелаз.

Posted in Вести.