У заједничкој акцији са полицијом спречена крађа колосечног прибора у Прешеву

У синхронизованој заједничкој акцији запослених у „Инфраструктури железнице Србије“, припадника полиције и чуварских служби, у недељу, 21. јануара у 21.15 сати, у железничкој станици Прешево спречена је крађа колосечног прибора, а приведене су две особе.

Приликом извођења акције полиција је у ауту код приведених лица пронашла 16 подложних плоча, а непосредно поред аутомобила још 58 подложних плоча припремљених за униошење у ауто. Покушај крађе организован је преко пута железничке станице, у шумском појасу поред којег пролази пут. Полиција је након хватања починилаца извршила увиђај и привела их.

Како ова акција железничара и полиције не би била откривена, задржан је и један воз, јер је крађа организована током редовног комерцијалног прегледа и заузетости станичног особља око прегледа воза.

Реч је о колосечном прибору ускладиштеном у станици Прешево након ремонта пруге Врањска Бања – Ристовац и Бујановац – Букаревац.

Крађа подложних плоча у станици Прешево која је синоћ спречена четврти је случај за само десетак дана. У претходна три случаја украдено је укупно 470 комада подложних плоча, чиме је „Инфраструктури железнице Србије“ нанета штета од преко милион динара.

Тежина украдених подложних плоча је око 4,6 тона, па се сумња да је у овој организованој крађи учествовало више извршилаца, од којих су ухваћена двојица.

Осим велике материјалне штете, крађама инфраструктурних делова и опреме директно се угрожава безбедност железничког саобраћаја.

Заједничким и координираним активностима железнице и полиције акција у станици Прешево је успешно спроведена, а откривени су извршиоци ове велике крађе. Ово је још један од корака које „Инфраструктура железнице Србије“ предузима у сарадњи са државним органима, како би се спречиле даље крађе на овом простору, а тиме и угрожавање безбедности саобраћаја и велике материјалне штете.

Због тога ће „Инфраструктура железнице Србије“ и у наредном периоду наставити координиране активности у сарадњи са државним органима широм земље на спречавању крађа железничке имовине и откривању починилаца.

Posted in Вести.