У прекиду железнички саобраћај на деоници барске пруге, између Бистрице и Пријепоља, јер је на шинама пронађена ручна бомба

Железнички саобраћај на деоници барске пруге између Бистрице и Пријепоља у прекиду је данас, 7. јануара 2018. године, од 15.38 сати, након што је чувар пруге железничке компаније „Инфраструктура железнице Србије“ приликом обиласка терена у месту Залуг између шина уочио ручну бомбу М-75.

Руководство и стручне службе „Инфраструктуре железнице Србије“ о овоме су одмах обавестиле МУП. Специјализоване јединице МУП-а у изузетно кратком року изашле су на лице места и предузеле све потребне безбедоносне мере.

Железнички саобраћај на овој деоници барске пруге је обустављен, а специјализоване јединице МУП-а забраниле су приступ месту на којем је пронађена бомба.

Путнички воз број 431, који је из Бистрице саобраћао ка Пријепољу, са око 45 путника, одмах је заустављен, а затим враћен у железничку станицу Бистрица. Железничка компанија „Србија Воз“ организовала је превоз путника из овог воза аутобусима из Бистрице до Бијелог Поља.

Железнички саобраћај на овој деоници барске пруге биће обустављен, све док специјализоване стручне службе МУП-а не заврше свој посао.

Posted in Вести.