Урађена два путна прелаза у насељу Рипањ

„Инфраструктура железница Србије“ у протекла два дана у насељу Рипањ, на територији београдске општине Вождовац, у потпуности је уредила два путна прелаза који су годинама стварали проблеме мештанима.

Јуче је комплетно уређен путни прелаз код железничке станице Рипањ, на путу Барајево – Авала, док су данас обављени радови на прелазу који води до насеља Колонија.

За петак, 29. децембар, планирано је уређење и трећег прелаза на територији општине Вождовац, и то на локалном путу за Белу земљу.

Тиме је за само недељу дана уважена молба челника општине Вождовац и на инцијативу др Мирољуба Јевтића, генералног директора „Инфраструктуре железница Србије“ реализован овај грађевински задатак који омогућује безбедније и лакше коришћење железничких прелаза.

До реализације уређења путних прелазак дошло је само неколико дана након састанка председника Градске општине Вождовац Александра Савића са  генералним директором „Инфраструктура железнице Србије“ др Мирољубом Јевтићем на тему уређења путних прелаза, посебно оних у приградским насељима.

Већ сутрадан по одржаном састанку „Инфраструктура железница Србије“ извршила је комплетан увид на терену у стање прелаза, где је одмах утврђено шта може да се уради на хитном уређењу прелаза у насељу Рипањ.

Договорена је и сарадња „Инфраструктуре железница Србије“, ГО Вождовац и „Београд пута“ на уређењу ових прелаза, што је током ове недеље и реализовано.

Преостали су још радови на четвртом путном прелазу који се налази  на отвореној прузи Београд- Ниш, на Коридору 10, између Клење и Рипањ тунел. Предвиђено је да се овај путни прелаз у наредном периоду у потпуности аутоматизује и осигура полубраницима и светлосном сигнализацијом.

Posted in Вести.