“Инфраструктура железнице Србије” зарадила 136 милиона динара на јавној лицитационој продаји отпадног материјала

„Инфраструктура железница Србије“ зарадила је данас 136 милиона динара на лицитационој продаји отпадног материјала.

На јавној лицитацији која је данас успешно спроведена у Београду, „Инфраструктура железнице Србије“ понудила је на продају отпадни материјал придобијен у току процеса рада  из својих организационих јединица широм Србије.

Лицитација је спроведена на основу Одлуке Скупштине ове компаније и Решења Владе Републике Србије о давању сагласности.

На лицитацији је учесницима понуђен  колосечни челични отпад, отпад од челика и гвожђа, отпад од обојених метала, текстила и гуме који се налази у Београду, Лапову, Суботици, Зрењанину, Новом Саду, Руми, Панчеву, Пожаревцу, Краљеву, Ужицу, Зајечару и Нишу.

Највише интересовања привукла је продаја отпадног материјала који се налази у Руми, где је у надметању три фирме продајна цена премашила почетну за више од 20 одсто.

Лицитација је успешно окончана и за отпадни материјал који се налази у Лапову, Новом Саду, Пожаревцу, Краљеву, Ужицу и Зајечару.

За отпадни материјал који на данашњој јавној лицитацији није продат, биће организована нова јавна продаја.

Значај оваквог приступа у решавању питања материјала и сировина који не требају „Инфраструктури железница Србије“ огледа се како у повећању прихода саме компаније, тако и о бризи о околини у свим местима где се налази отпад.     Купци на данашњој лицитацији осим уплате излицитиране суме, на себе су преузели бригу и о даљем третману отпада који је био понуђен на продају, чиме овај конкурс има и своју изражену еколошку димензију.

Posted in Вести.