Данас урађен и трећи путни прелаз у насељу Рипањ

„Инфраструктура железница Србије“ данас, 29.децембра, како је и било најављено, уредила је и трећи путни прелаз у насељу Рипањ, на територији београдске општине Вождовац, и тако на најбољи начин честитала новогодишње и божићне празнике становницима овог насеља.

Овим уређењем сва три путна прелаза за само недељу дана од молбе руководства општине Вождовац и иницијативе др Мирољуба Јевтића, генералног директора „Инфраструктуре железнице Србије“ становницима Рипња омогућени су знатно бољи услови за саобраћај преко прелаза.  Данашњим радовима на путном прелазу за Белу земљу, где саобраћају и линије градског превоза, замењени су прагови, колосечни прибор, обављена је нивелација терена и постављен асфалт, чиме је превоз на овом путном прелазу постао знатно квалитетнији него до сада.

Претходно је ове недеље уређен путни прелаз код железничке станице у Рипњу, на путу Барајево – Авала, а потом и путни прелаз који води према рипањском насељу Колонија.

Уређење ова три путна прелаза резултат је договора између руководства Градске општине Вождовац и в.д. генералног директора „Инфраструктуре железница Србије др Мирољуба Јевтића, уз сарадњу „Београд пута“. „Инфраструктура железница Србије“ је у врло кратком року пронашла средства за овај грађевински задатак који омогућава знатно лакши и безбеднији прелазак преко путних прелаза.

Договорено је да се у наредном периоду заврше и радови на четвртом путном прелазу који се налази  на отвореној прузи Београд – Ниш, на Коридору 10, између Клење и Рипањ тунел. Предвиђено је да се овај путни прелаз  у потпуности аутоматизује и осигура полубраницима и светлосном сигнализацијом.

Posted in Вести.