Почела изградња тунела “Чортановци”

Након завршених припремних радова, који су обављани у августу месецу, данас, 18. септембра, отпочело се са радовима на излазном порталу тунела „Чортановци“. Припремни радови су подразумевали изградњу кампа, геодетска обележавања и изградњу пута, који повезује улазни и излазни портал будућег тунела

Након завршене експропријације земљишта и пренамене шумског у грађевинско земљиште, на територији националног парка Фрушка Гора, почетком септембра, Извођач је започео крчење терена и сечу шуме, након чега су створени услови да се започне са  радовима на најтежој и најсложенијој деоници пруге од Београда до државне границе са Мађарском.

Данашњи почетак радова је обишао генерални директор, Душан Гарибовић и том приликом се састао са првим замеником директора огранка „РЖД Интернешнл“ у РС, Мансурбеком Султановим, његовим сарадницима као и представницима домаћих подизвођача.

Прва фаза средње деонице пруге Београд – Будимпешта, чија је вредност 337,6 УСД са учешћем РС у износу од 15%, поред изградње тунела обухвата и изградњу вијадукта. Предвиђено је да извођење радова траје 52 месеца. 

Posted in Вести.