Суботица добила модернизован аутоматски путни прелаз

Од  данас, 30. августа, грађани Суботице користиће потпуно реконструисан и модернизован путни прелаз, који се налази на укрштању магистралне пруге Суботица – Богојево – државна граница – Ердут и градске улице Грабовачка (Пролетерских бригада). Уз присуство извршног директора за управљање јавном железничком инфраструктуром, Милана Шегана и бројних медија, путни прелаз је званично пустио у рад директор јавног предузећа за управљање путевима, урбанистичко планирање и становање, Предраг Радивојевић.

 

Пре реконструкције, овај путни прелаз је био осигуран механичким браником, којим су руковали железнички радници. Изузетном кооперацијом и заједничким финансијским улагањем „Инфраструктуре железнице Србије“ а.д. и Општине Суботица, подигнут је ниво осигурања, тако да је путни прелаз опремљен аутоматским уређајем за обезбеђење саобраћаја са контролним сигналима, полубраницима, електропоставним справама и светлосним путопрелазним сигналима. У складу са Европским железничким стандардима, овај савремени  електронски  уређај са највишим нивоом сигурности SIL – 4 (SIL – nivo integriteta sigurnosti), произвела и уградила домаћа фирма „Signlling & Control“ из Београда.

У модернизовање, ради веће безбедности овог путног прелаза, инвестирано је 19.257. 288,00 динара.

Још једном треба напоменути да је аутоматизацијом овог путног прелаза, безбедност и железничког и друмског саобраћаја подигнута на највиши ниво. Успешна реализација овог значајног и немалог пројекта је уједно и  показатељ квалитетне сарадње „Инфраструктуре железнице Србије“ а.д. и локалне самоуправе, чију тенденцију треба наставити у истом смеру.

 

Posted in Вести.